Šokoladas su žuvų taukais
15min.lt 2012-05-22
Kiekvienam, sulaukusiam trisdešimties su trupučiu, dar pažįstamas žuvų taukų, kuriuos tekdavo nuryti, suėmus dviem pirštais nosį. Nors ir labai nemaloni ši procedūra, tačiau ne vienam ji padėjo išvengti ligų, nes žuvų taukai – vitamino D šaltinis ir profilaktinė širdies ir kraujagyslių ligų bei aterosklerozės priemonė.
Geras šokoladas – taip pat vertingas produktas, gerinantis mūsų savijautą, todėl amerikiečių kompanijos „Boticelli“ konditeriai užsibrėžė tikslą sukurti unikalų gaminį – šokoladą, kurio viena sudėtinių dalių būtų žuvų taukai. Uždavinys pasirodė esąs ne iš lengvųjų, nes reikėjo rasti būdą, kaip pašalinti ir šokolado anaiptol nedesertinį žuvų taukų prieskonį. Kai šis uždavinys buvo išspręstas, smaližiams buvo pristatytas produktas, visiškai pakeičiantis šokolado įvaizdį, o mamytėms į rankas įduotas naujas instrumentas suvalgydinti vaikučiams kasdien reikiamą žuvų taukų porciją.