Beatos brusketa, pagardinta žuvų taukais

Brusketos-su-zuvu-taukais_mz-632x370

Beatosvirtuve.lt

Gal kiek ir netradicinis, bet puikus būdas, kaip paįvairinti savo mitybą!

Reikės:

  • itališkos duonos
  • nedidelio indelio tepamo grietinėlės sūrio
  • 2 šaukštų citrinų skonio žuvų taukų (aš naudojau  „Möller’s“ )
  • riekės moliūgo
  • cukinijos
  • vynuogių
  • šlakelio citrinų sulčių
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • druskos
    • Duoną supjaustome riekėmis ir paskrudiname orkaitėje, kad gražiai parustų ir taptų traški.
    • Moliūgą supjaustome riekėmis, pašlakstom alyvuogių aliejum ir apie 20 min. kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200C.
    • Cukiniją plonai supjaustom, sudedam į dubenį, įspaudžiam citrinos sulčių ir druskos įdedam. Paliekam pasimarinuoti.
    • Gaminame užtepėlę. Sūrį galime rinktis patį įvairiausią: tiesiog minkštą ožkos, arba fetos, arba švelnų grietinėlės tepamą sūrelį. Sukrečiame į dubenį, įpilame 2 šaukštus žuvų taukų, įdedame drukos, šiek tiek pipiro ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
    • Gaminame brusketas – ant paskrudusios duonos tepam užtepėlę, ant viršaus dedame moliūgo, cukinijos ir per pusę perpjautų vynuogių (kauliukus išimam, jei jų yra). Ant viršaus dar pašlakstom citrinų skonio žuvų taukų.

Beata-gamina-brusketa-su-zuvu-taukais_3_mz-500x348

Ir va, prašau, drauges ar šeimos narius ne tik skaniu maistu vaišinate, bet ir kartu gaunate dienos normą naudingųjų Omega-3 rūgščių.

Tai va toks buvo mano eksperimentas…

O kaip dažnai jūs ruošiate žuvį savo šeimai? Ar turite savo firminį žuvies patiekalą, kurį patiekate per šventes?? Ar lengva vaikams įsiūlyti žuvį? O žuvų taukų? 

Apie autorių

Palikite atsiliepimą

*

captcha *