0 Komentarų
Beatos brusketa, pagardinta žuvų taukais
Beatosvirtuve.lt
Gal kiek ir netradicinis, bet puikus būdas, kaip paįvairinti savo mitybą!
Reikės:
- itališkos duonos
- nedidelio indelio tepamo grietinėlės sūrio
- 2 šaukštų citrinų skonio žuvų taukų (aš naudojau „Möller’s“ )
- riekės moliūgo
- cukinijos
- vynuogių
- šlakelio citrinų sulčių
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- druskos
- Duoną supjaustome riekėmis ir paskrudiname orkaitėje, kad gražiai parustų ir taptų traški.
- Moliūgą supjaustome riekėmis, pašlakstom alyvuogių aliejum ir apie 20 min. kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200C.
- Cukiniją plonai supjaustom, sudedam į dubenį, įspaudžiam citrinos sulčių ir druskos įdedam. Paliekam pasimarinuoti.
- Gaminame užtepėlę. Sūrį galime rinktis patį įvairiausią: tiesiog minkštą ožkos, arba fetos, arba švelnų grietinėlės tepamą sūrelį. Sukrečiame į dubenį, įpilame 2 šaukštus žuvų taukų, įdedame drukos, šiek tiek pipiro ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
- Gaminame brusketas – ant paskrudusios duonos tepam užtepėlę, ant viršaus dedame moliūgo, cukinijos ir per pusę perpjautų vynuogių (kauliukus išimam, jei jų yra). Ant viršaus dar pašlakstom citrinų skonio žuvų taukų.
Ir va, prašau, drauges ar šeimos narius ne tik skaniu maistu vaišinate, bet ir kartu gaunate dienos normą naudingųjų Omega-3 rūgščių.
Tai va toks buvo mano eksperimentas…
O kaip dažnai jūs ruošiate žuvį savo šeimai? Ar turite savo firminį žuvies patiekalą, kurį patiekate per šventes?? Ar lengva vaikams įsiūlyti žuvį? O žuvų taukų?